السبت، 31 مارس 2018

تحضير بسبوسة بالمكسرات

تحضير بسبوسة بالمكسرات

المقادير:

1 كيس سميد ناعم نصف كيلو
1 علبه زبادى
ربع كوب حليب سائل
نصف كوب سمنة
نصف كوب جوز هند
1 معلقه فانليا
1 معلقه بيبكبودر
نصف كوب شربات

مكسرات للزينة:
لوز - بندق - فسدق - سودانى او حسب الامكانيات

الشربات:

2 كوب ونصف سكر
1 كوب ونصف ماء
نصف ليمونة
باكو فانليا

طريقه الشربات :

نضع السكر والماء فى وعاء حتى الغليان ثم اضافة اليمونة والفانليا

طريقة عمل البسبوسة :

اولا- نضع السمنه والحليب والزبادى والسمنة والشربات مع بعض فى وعاء ونقلبهم ببعض وننتظر ربع ساعه نتركهم شوى

ثانيا - نضيف السميد وجوز الهند والبيكبودر عليهم ونقلبهم ببعض جيدا ونتركهم 10 دقائق حتى تخمر ببعض المواد 

ثالثا - نحضر صنيه مقاس 24 سم او 26 سم وندهنها بالسمنه او الطحينه ونصب فيها الخليط بتاع البسبوسه ونساويها ومن اعلى نرص عليها المكسرات حسب الصوره او حسب امكانيتكم

رابعا - ندخلها الفرن على درجه عاليه من الحراره 190م لمده 25 دقيقه

وعندما تخرج يكون الشربات دافئ شوى ونسقيها بيه

ليست هناك تعليقات

لاتتردوا في وضع تعليقاتكم واقتراحاتكم هنا

جميع الحقوق محفوظة لــ مأكولات و حلويات 2015 ©